5 silent reader [s]

57 : Deep Meaning Meh....?

Entry ini diupdate secara laju-laju.
jap lagi nak pergi servis kereta dkt Sri Manja sbb tengahari nanti dah nak cabut balik Terengganu.
*mood balik kampung agak merenyam disitu.

baiklah, jom gegarkan gegendang telinga dgn lagu ballard ni.
ballard eh?entah.aku buta genre musik.
gituuu..

kalau ada chance aku nk belajar main gitar and cover lagu ni.
haha, balik ni leh belasah gitar my lil bro.
*berlagak pandai.nanti Tuhan murka.
mane tahu kot-kot blh jadi Najewa Latip khennn. 
♫ ♪ cinte diiimukaaa buuuuuluu..♪ ♫
krohkrohkroh. tak hingin!

mula-mula lagu ni agak slow. x pe.paksa jugak telinga u olss dgr sampai chorus.
sekali dgr, not bad. 2x dgr, ok..sgt best!*bagi akulah.sentap gituuu..



Gotye - Somebody That I Used To Know feat. Kimbra

[Gotye:]
Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can get addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad it was over

But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now you're just somebody that I used to know
Now you're just somebody that I used to know

[Kimbra:]
Now and then I think of all the times you screwed me over
Part of me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

[Gotye:]
But you didn't have to cut me off
Make out like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and I feel so rough
And you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

[x2]
Somebody
(I used to know)
Somebody
(Now you're just somebody that I used to know)

(I used to know)
(That I used to know)
(I used to know)
Somebody 

*fifiey shukewwwwww....!!


56 : I Would Still Holding U Like This.. =)

Maroon 5 - Payphone (Lyric Video) ft. Wiz Khalifa

♫ ♪ If happy ever after did exist ♪ ♫
♫ ♪ I would still holding u like this ♪ ♫
♫ ♪ All those fairy tales are full of shit ♪ ♫
♫ ♪ One more f***ing love song i'll be sick ♪ ♫


lalalalalalala....

*bengang aku dgn dashboard blogspot yg baru ni.adoidoidoi. aku tak pahamlah..


55 : Kau Bikin Aku Susah.

Aku marah! marah sangat! sakit hati jiwa dan raga.
kalau nak jadi orang atasan, tolonglah prihatin dengan orang-bawahan ni.
aku dah lama bersabar. aku tertekan betul dengan keadaan.
disebabkan hal yang satu tu, mcam-macam masalah yang timbul.

bila dengar cerita pasal bos kawan-kawan yg sanggup bergolok gadai demi kebajikan staf, aku rasa terharu.terharu dengan pengorbanan majikan mereka. 
kenapa aku tak dapat majikan yang macam tu?
tentunya majikan mcm tu akan dpt kepercayaan dan penghormatan yang besar, bukan..?

hmm..dah nasib. aku rasa nasib aku ni tak ubah macam keluar mulut buaya, masuk mulut naga..
dugaan betullah! patutlah ramai org cakap jgn kerja dgn melayu. susah!apa pun tak boleh.apa pun tarak. tapi tak semua melayu macam tu.
segelintir sajorkk.

aku susah hati. sampaikan terbawa-bawa dalam tidur. 
kawan-kawan ramai yang bagi pendapat dan nasihat, rata-ratanya mtk aku sue je company aku.
tapi aku sabar. aku bagi mereka masa. 
Mak Abah pun dah naik bising. 
"berapa banyak masa lagi kau nak bagi dekat mereka tu..?saman aje!"
hmm..kalaulah semudah itu. aku tak sampai hati.
tapi hari ni, aku nekad.dan..sekeping notis aku keluarkan.
notis untuk majikan aku sendiri.
kalau tak ada penyelesaian jugak aku nak bawak kes ni pergi Jbtn Tenaga Kerja.
x tahu lah samada suara nobody mcm aku ni didengar atau tidak.
aku harap sangat-sangat agar segalanya dapat diselesaikan..

aku berharap! 
semoga dipermudahkan.


54 : Sama Sahaja.

kalau melepak dgn kwn² lama mesti x dok modal lain nk dijadikan bahan.
asik² psl benda yg sama, psl org yg sama, psl peristiwa yg sama.
pendek kata, semua sama. apa boleh buat, kwn² lama 2 pun adalah org² yg sama.

tapi best! aku suka kawan-kawan aku.
aku tak ramai kawan perempuan. boleh dikira dengan gigi.
tapi kawan-kawan lelaki aku ramai.
bukan nak eksyen.tp 2 hakikat.
berkawan dgn lelaki ni tak adalah menyakitkan hati sgt.
kenapa..?heh.aku ada pengalaman dibackstabberkan oleh kwn perempuan aku sdri.
cantik.lemak berkrim.diiiiisukai ramai.

amaran : tak semua kwn perempuan aku jahat. ada 2,3 org yg betul-betul bestgirlfriends aku.once aku dh sygkn someone 2 sbg kawan, sampai bila-bilalah perasaan tu ada.
Tp AWAS!! sy bukan lesbo.awww... 
tp kalau aku naik benci, Nauzubillah!aku pun naik benci tgk muka aku sendiri.
mengong!

ha...start bulan depan berderetlah kawan-kawan sengkatan perang aku nak naik pelamin.
hamboi jah-jah semua, berseri-seri u olls.
aku pulak dah kena start saving ni.maklumlah..prepare utk salam kaut.hokhokhok.

buat brides and grooms to be semua, Selamat Berumahtangga.
semoga mendapat berkat dalam menjalani kehidupan suami-isteri-pakmentua-makmentua ya.

*hebaK² kwn² aku leni. aku je yg x brpa nk hebaK. Huuu..kelaH!kelaH....!!

sebelum aku bertukar menjadi raksasa hijau berbaju kelawar meh kita dengor lagu neh.
from Auburn -  Dont Give Up with Lyrics.
Enjoice!


53 : April Babe~ Special Entry.

Hola! Assalamualaikum wbt dan selamat sejahtera..

♫ ♪..Apa khabar org kampung. lama sudah tak berjumpa. kirim-kirimlahlah berita. jgn lh senyap sahaja....♪ ♫

tu dia!intro yg langsung tak ada kena mengena.

------------------------------------------------
Syukur Alhamdulillah aku diberi kesempatan untuk terus bernafas dimuka bumi Allah swt sehingga kehari ini- 17 April 2012.
..........

Today i'm officially 25! 25 yaw.

Terima kasih banyak-banyak kpd family dan kawan-kawan yg wish Happy Birthday dan mendoakan aku.
semoga kalian jugak diberi keberkatan, kesihatan yg baik, diperluaskan rezeki dan dipermudahkan segala urusan. InsyaAllah...Amin.

kpd yg sambut birthday bulan April ni, SELAMAT HARI LAHIR, ya..
banyak x dapat hadiah..?
April babes meme awsome!
heh.

Sempena birthday si orang tua ni (aku) Mr.Z ada dedicated kan video ni.
video gitu-gitu je tp senyum aku ni boleh tahan jugaklah melebar.
mungkin selebar Federal Highway.
wah, gitu.
*tp confuse.sape bf aku..?Hafiz ke Mr.Z..? Mr.Z just tahu angguk-angguk geleng-geleng je. 


video



tambah terharu bila mlm tadi tiba-tiba sebijik cheese cake sampai depan rumah.
surpriseeee! padahal masa tu rumah aku dah gelap.
aku pulak busy marathon cerita korea "Personal Taste" dalam bilik belakang.
ingatkan ada org nak rompak rumah malam-malam buta ni.
btw, mucho gracias Mr.Z!

caption : abaikan strawberry kt tgh2 cake tu yg telah di ngap!


*khamis ni lu dah nak pergi kursus kt PD.ha, gua mesti rindu kt lu nanti ni.
amacam..?geli x ketiak lu baca ayat gua nih..?hoho.


p/s : tengah usaha mendapatkan kehidupan yg lebih baik! 

52 : S T R E S S membawa.....(isi tempat kosong)

Minggu lepas Mr.Z ada cerita pasal stress ditempat kerja. katanya ada dalam 4 org staf dekat tempat dia kerja terkena penyakit stress ni. ada yg sampai p terjun tasik Pullman kt Putrajaya tu. humangaih! tu aku tak tahu lah stress dia level berapa.

bila dia duk strory pasal stress tu, tiba-tiba aku teringat pasal stress aku. aku pun ada stress. org lain pun mesti ada stress jugak. 
aku pernah stress sampai pengsan. ha, hardcore x kes aku?ok, x sehardcore org yg p terjun tasik 2. 

doktor warning aku. "jgn duk pikir banyak-banyak sgt. karang kalau stress dan pengsan kt mana-mana tempat org tak ada..kang susah! x takut kena jual ke?" eh encik doctor ni, gurau kasar nampak.!suwittt lah doktor ni! 2 warning ke kata-kata yg berbau ugutan 2..?heh.

Mr. Z pun sibuk jadi psychiatrist-tak-berbayar aku. risau aku stress sampai gila agaknya.hahaha..stress boleh gile eh? katanya, YA! oh ok, serious aku tak nak gila..

aku sebenarnya stress dgn cara pengurusan company ni. aku stress!! stress sgt-sgt-sgt. tiap-tiap malam duk pikir benda yg sama sampaikan melarat-larat. kadang-kadang boleh pulak aku menangis mengenangkan nasib diri yg gaji belum masuk-masuk lagi ni! ai, geram pulak aku menaipnye!

banyak bendalah aku nk setel ni.. roadtax, ansuran kete, sewa rumah, saman, makan pakai.semua pakai duit ni ya adik-adik semua. kalau x bayar saman, mcm mana nk renew roadtax..? xlama lagi ni lesen pulak nk mampuih. jadi, beringatlah - jgn drive laju-laju. nanti dapat surat cinta terbaik drpd abg JPJ.

*jgn stress-stress. jgn terlalu byk berfikir ttg benda-benda yg belum tentu jadi.

caption : jyeah! u better watch out! i'm gonna eat u aliveee...!


51 : Photoshoot Emma & Yus (PreWedd)

Hari 2 pegi buat job sikit. photoshoot untuk prewedding Emma & Yus.
Terasa nak upload gambaq pulak dah aih hari ni. gambar ni sebenarnya dah lama ada dlm simpanan. jom lah layan beberapa keping gambar sblm aku merapu lebih panjang.








Buat Emma & Yus, Slmt Pengantin Baru in advance.
Semoga perhubungan kalian kekal ke Firdausi.
Amin Ya Rabbanal'Alamin...

*seronok kerja dgn dorang ni. Emma yg sporting. Yus pulak memang kelakar abis. tp yg paling tak best adalah x sempat nk merasa spaghetti masakan Emma. padahal aku lapaq gile masa 2. tp nak buat mcm mana, keadaan tak mengizinkan.
FYI, Emma masak mmg best! ini bukan bodekan. ini realiti sbb dia pernah jadi housemate aku. hohoho...sambal ikan bilis Emma mmg terbaikkkk..!


Last but not least.....LE ME!
Caption : Le Me in Kanak-kanak Ribena's Version.