5 silent reader [s]

52 : S T R E S S membawa.....(isi tempat kosong)

Minggu lepas Mr.Z ada cerita pasal stress ditempat kerja. katanya ada dalam 4 org staf dekat tempat dia kerja terkena penyakit stress ni. ada yg sampai p terjun tasik Pullman kt Putrajaya tu. humangaih! tu aku tak tahu lah stress dia level berapa.

bila dia duk strory pasal stress tu, tiba-tiba aku teringat pasal stress aku. aku pun ada stress. org lain pun mesti ada stress jugak. 
aku pernah stress sampai pengsan. ha, hardcore x kes aku?ok, x sehardcore org yg p terjun tasik 2. 

doktor warning aku. "jgn duk pikir banyak-banyak sgt. karang kalau stress dan pengsan kt mana-mana tempat org tak ada..kang susah! x takut kena jual ke?" eh encik doctor ni, gurau kasar nampak.!suwittt lah doktor ni! 2 warning ke kata-kata yg berbau ugutan 2..?heh.

Mr. Z pun sibuk jadi psychiatrist-tak-berbayar aku. risau aku stress sampai gila agaknya.hahaha..stress boleh gile eh? katanya, YA! oh ok, serious aku tak nak gila..

aku sebenarnya stress dgn cara pengurusan company ni. aku stress!! stress sgt-sgt-sgt. tiap-tiap malam duk pikir benda yg sama sampaikan melarat-larat. kadang-kadang boleh pulak aku menangis mengenangkan nasib diri yg gaji belum masuk-masuk lagi ni! ai, geram pulak aku menaipnye!

banyak bendalah aku nk setel ni.. roadtax, ansuran kete, sewa rumah, saman, makan pakai.semua pakai duit ni ya adik-adik semua. kalau x bayar saman, mcm mana nk renew roadtax..? xlama lagi ni lesen pulak nk mampuih. jadi, beringatlah - jgn drive laju-laju. nanti dapat surat cinta terbaik drpd abg JPJ.

*jgn stress-stress. jgn terlalu byk berfikir ttg benda-benda yg belum tentu jadi.

caption : jyeah! u better watch out! i'm gonna eat u aliveee...!


1 comment:

Ahmad Saufe said...

kan senang kalau ko lantik diri ko jadi bos, xyah nk stress meress bagai

ur the master of ur own anyway, cobe bawak bertendang ..hehe

stress la saaangaaat!!!!