5 silent reader [s]

| 92 | BFF

 
                                   source


3 BFF.
Seorang perempuan.
Dua orang lelaki.
BFF perempuan masih keep in touch.
BFF lelaki 1 not-so-keep-in-touch.
BFF lelaki 2 lost-and-never-keep-in-touch. MIA (missing in action)
Lepas grad, semua bawak haluan sendiri. buat hal sendiri.tapi semua belum kahwin lagi.heh!

Dear BFF Perempuan,
bila kita nak hang out, tagging-tangging, flirting-flirting lagi?
Putrajaya - Petaling Jaya bukannya jauh sangat pun kannn...
kite rase terkilan tau sbb awak x dapat attend 'majlis' kite.
tapi tak pe..kite nak awak selalu hepi-hepi dengan kekasih pojaan hati yang TERBARU tu.
alamak, kite dah terbocorkan rahsia awak.
maafkan mulut kita yang tak boleh tahan daripada bercerita ni.
nanti kudis!
ewah!

Dear BFF Lelaki 1,
Sihatkah anda di Pahang sana?
Bisnes Bridal mcm mana? ok? Alhamdulillah..
Dalam setahun ni pernah x kau ingatkan aku yang jauh di mata dan jauh jugak di hati ni?
tak ada?tak pe...tak pe...
nanti kalau kau ada masalah-trouble-problem dgn skandal (s) kau lagi, jangan ngadu kat aku.
huh, mencik!
aku dengan BFF Perempuan tu selalu je cite (read:gosip sikit-sikit) pasal kau kalau kitorang berjumpa tau.
rindu sangat dekat kau tau.
rindu nak bergaduh dan berbalah pendapat tau.
lepas tu gelak sama-sama tentang kebodohan masing-masing tau.
bodoh kan? tau?

Dear BFF lelaki 2,
Walaweh. sejak dah ada gewe baru ni, senyappp je kau ek?
eh, silap.aku sepatutnya tulis mcm ni - "senyap-senyap dah ada gewe baru ye.patut pun senyap.walaweh!"
menyampah aku. adakah hidup kau telah dicontrol oleh seorang puteri ataupun permaisuri sepertimana laman soSial  kau yang hebat dipantau setiap masa oleh cinta hati?hihihihik.
oh..tak ada eh?ok-ok...
wess, kitorang dah lama sentap dengan kau tau.
kau dah calarkan hati kawan kita tu.
sampai hati kau tau.
kau jahat!aku tak kira.
dulu kau tak pernah pun forgot-forget rerakan lain.
sekarang apa sudah jadi hah, budak?
sungguh aku pening.
tutup cerita lama. life must goes on.
tapi kan...kau duk celah bumi mana sekarang ek.
FB kau tu active agi ke x?ke FB kau tu dah meninggal?
hmm...nama lagi lost contact.
nak say hi dekat FB pun aku tak berani.takut kena bom!
tapi tak apalah.asalkan kau bahagia. happy tugeder-geder.

apa-apa pun wahai BFF yang sentiasa cun dan macho itu, aku sentiasa ingatkan kamu.
kalau teringat je mesti rasa mcm nak debik sorang satu.
biar padan muka kamu.
hu hu hu hu dan hu.

nak nyanyi sikit.
test..test..

"ingat-ingat itu remember"
 jangan lupa dont forget"
"saya sayang i love u"
"hanya untukmu only u"
teeepuukk pengakap!
eh!"


7 comments:

. c i k b u n g a . said...

as ade bopren baru ? wiwit semoga sume cepat kawen.aku bace sampai bff lelaki 1 je.:)

h a n a said...

hahaha..sampai bff 1 je?yg no.2 x nk bace ke moi..

. c i k b u n g a . said...

no 2 tu sape eh? hahaha.zzz kroh kroh.lpas ni as plak la ikot jejak langkah mu. kemain sombong minah tu sejak bergigi besi ni.

h a n a said...

no.2 tu duda kaulah.hihik.sejak bergigi besi ni mmg dia sombong sikit.klu byk ckp nnti takut relai besi dia.*mampus kalau dia tau ni.*

ema catchy said...

ha ha ha..lepas ni ko join venture je dgn bff 1 abis cite...bergabung meletuppp...kata kau bff aku ape cerita? taman MU tatap dihati..hohohoho..mek ain ..mek ecah...kemana.kemana?

h a n a said...

korang tu teman sejimbaan.yg kalau time pergi berjimba, haram kalau x bawak korang.ko pulak teman geli-geli.hahaha.amik kau..

Anonymous said...

amboi..kemain lg korg ngumpat aku kn...