5 silent reader [s]

29 : Eh, Siamang.

 Aku salah tengok ke, memang jadi macam ni ataupun memang ada binawe yang tak tahu malu nak enter account FB aku?

Setahu aku, kalau kita nak tukar password FB, akan ada email yang akan dihantar ke akaun email kita kan..??

Dan setahu aku, for the past previous 6 months tak ada pulak aku tukar password FB baru..?

2 minggu lepas masa aku check email, tiba-tiba aku terbaca satu email yang mengatakan aku try nak tukar password FB. WTH? bila masa pulak..? oh, maybe ada sedikit ralat kot. aku pun ignore aja lah.

then this week ada lagi cubaan nak retrieve password FB aku. bukan sekali. bukan 2 kali. tapi berkali-kali. siap nak try tukar password email yahoo aku lagi tuh! how dare betul..?

korang pernah kena macam ni..?

aku print screen lah sekeping buat tatapan rakan kat FB. kenapa akaun aku ada orang nak ceroboh..? lagi elok lah pergi try ceroboh FB orang-orang penting negara ke apa ke. ni orang kebanyakan macam aku ni. apa pekdah?

Caption : sebahagian daripada komen yang diterima. yg lain byk perkataan perlu ditapis.

aku bukan nak backup BF sendiri. walaupun dia tak tahu password FB aku, dia takkan buat kerja macam ni. dia tak pernah ganggu privacy aku. tapi aku tanya jugak kat dia, tapi dia cakap elok-elok kat aku, memang tak lah kan. kalau ikut tarikh dan masa tu, aku pasti!terlebih pasti yang dia tak kan buat semua ni. sebab aku tahu dia ada kat mana dan dengan siapa masa tu. ok, tolak dia. ni mesti kerja orang lain nih!


Pagi ni, aku ingat tak ada lah berlaku lagi. tapi meleset! adeeee jugaakkk..! 3x cubaan.

aku just nak tanya macam ni je kat "somebody" yang susah payah nak enter account FB aku tu..
"Kenapa sibuk sangat nak ceroboh FB aku..?kan lebih manis kalau kau send je friend request kat aku ni. InsyaAllah, kalau mood aku baik, aku approved..KE KAU PENGECUT?"


Caption : email yang aku check semalam


Caption : email yang aku check pagi ini.
kalau hackers, dah tentu tak payah request for a new password kan?senang-senang je boleh hacked. ni aku rasa kerja orang yang tak berapa nak pandai-tapi-nak-jadi-hacker ni.

please lah eh. aku rasa diri aku ni dah cukup annoying dah, kau jangan nk tambah perasaan annoying kau kat aku pulak ye.

2 comments:

khairul akmal bin azman said...

xle blah la org 2..
gi wat fb sendri n main jauh2 la.

H a n a said...

@khairul akmal bin azman : kalau kantoi sape yg biat kerja ni, suh dia gali lubang then kambus kepala sdri...!